– Vi skal investere 20 milliarder i Norge de neste fem årene
Glenn Stangeland
2. november 2017
– Vi skal investere 20 milliarder i Norge de neste fem årene
Glenn Stangeland
2. november 2017

Point Resources kjøp av ExxonMobils opererte felt på norsk sokkel er nå gjennomført.

Samtidig er det klart at ExxonMobils norgessjef Morten Mauritzen blir ny konsernsjef i Point Resources. Og at Jan Harald Solstad går tilbake til HitecVision.

Transaksjonen omfatter ExxonMobils andeler i Balder, Ringhorne og Ringhorne Øst, samt det delvis utviklede Forseti-feltet og Jotun-feltet, som ble stengt ned i 2016.

Med i handelen er også letearealer med flere uutforskede prospekter samt Jotun A-flyteren, ExxxonMobils kontor i Sandnes og de ansatte som har jobbet med ExxonMobils opererte felt i Norge, rundt 300 i tallet.

Flere utbygginger
Point Resources vil med dette øke produksjonen sin til 50.000 fat per dag. Innen 2022 har selskapet planer om å øke denne til 80.000 fat gjennom organisk vekst.

– Det nye selskapet har planer om å investere mer enn 20 milliarder kroner på norsk sokkel i løpet av de neste fem årene, ifølge avtroppende konsernsjef Jan Harald Solstad i Point Resources.

Selskapet skal bygge være med og bygge ut Bauge og Pil og Bue mot Njord-plattformen, og er også deleier i Garantiana og Brasse, som begge modnes fram mot mulige utbygginger. I tillegg har de en andel i Snorre 2040.

Alt dette, kombinert med ytterligere investeringer rundt Balder og Ringhorne, gjør at det vil bli noen heftige år for det nye selskapet.

ExxonMobil beholder 170.000 fat i dagsproduksjon
ExxonMobil på sin side understreker at selskapet fortsatt har en betydelig aktivitet på norsk sokkel.

– Gjennom våre partneropererte felt har vi en produksjon på rundt 170.000 fat per dag. Dette kommer fra eierinteresser i 20 produserende felt, og det inkluderer også nye prosjekter som Trestakk og Snorre-utvidelsen, sie Jan Åge Hansen, som er ny administrerende direktør i Esso Norge.


Mer om Point Resources sine planer på norsk sokkel får du på Operatørkonferansen i Stavanger 15. og 16. november.

Meld deg på i dag!