Kaefer tildelt ISO-oppdrag på Statfjord B og Ivar Aasen
Glenn Stangeland
14. desember 2018
Foto: Kaefer Energy
Kaefer tildelt ISO-oppdrag på Statfjord B og Ivar Aasen
Glenn Stangeland
14. desember 2018

Equinor tildelte nylig Kaefer Energy et KUI-prosjekt (korrosjon under isolasjon) på Statfjord B i 2019. Dette er en plattform der selskapet ikke har aktivitet fra tidligere.

– Rust som oppstår på rør og tanker under isolasjon er først synlig ved demontering og inspeksjon av rørene. I henhold til Equinor sitt vedlikeholdsprogram er tiden for inspeksjon og eventuell utbedring på Statfjord B kommet våren 2019. Vi starter arbeidet på Statfjord B i mars måned, der vi skal ta av eksisterende rør- og tank-isolasjon, forbehandle og male rør og tanker, og tilslutt installere ny isolasjon og metallkapsling, sier administrerende direktør Bård Bjørshol i Kaefer Energy til petro.no.

Det er også klart at selskapet i februar skal overta vedlikeholdsansvaret for enda en plattform i Aker BP sin portefølje.

– Aker BP har valgt å inkludere også Ivar Aasen-plattformen under vår eksisterende kontrakt. Det betyr at Kaefer Energy har ansvaret for ISO-fagene (isolasjon, stillas, overflate) på alle installasjonene til Aker BP i mange år fremover, sier Bjørshol.

Foto: Kaefer Energy

Selskapet hadde som ambisjon å ansette 100 nye medarbeidere i 2018. Fasit er blitt opp mot 250.

– I januar bestemte vi oss for å rekruttere 100 nye kollegaer dette året. I sommer økte ambisjonene til 150, og i disse førjulstider kan jeg med glede bekrefte at nesten 250 nye flinke hoder har blitt en del av Kaefer-familien i løpet av 2018, opplyser Bjørshol i en pressemelding.

Kaefer anslår at omsetningen øker 20 prosent dette året, og Bjørshol understreker at sterk aktivitetsvekst de seneste to årene har bidratt til den økende staben.

– Spranget fra 100 til 250 er et resultat av smartere drift i kombinasjon med vekst. Vi har sammen med våre kunder tatt grep for å oppnå et jevnere arbeidsmønster gjennom årets tolv måneder, og det har gitt resultater. Aktiviteten preges nå mindre av sesonger, og holder seg derfor på et jevnere nivå. Det betyr at vi unngår de dype dalene i aktivitet i vintermånedene. Dette er en klar forbedring.