Lundin leverer PUD for Solveig – investerer 6,5 milliarder
Pressemelding
27. mars 2019
Foto: Lundin Norway
Lundin leverer PUD for Solveig – investerer 6,5 milliarder
Pressemelding
27. mars 2019

I dag leverer Lundin plan for utbygging og drift (PUD) av olje- og gassfeltet Solveig i Nordsjøen. Feltet bygges ut som en havbunnsinstallasjon tilknyttet Edvard Grieg-plattformen.

TechnipFMC og Rosenberg WorleyParsons er tildelt betydelige kontrakter i forbindelse med utbyggingen, skriver operatøren i en pressemelding. 

Investeringen er beregnet til 6,5 milliarder kroner, ifølge en pressemelding fra Olje- og energidepartementet.

Solveig (tidligere kalt Luno II) ligger om lag 15 kilometer sør for Edvard Grieg, og ble påvist i 2013. Reservegrunnlag for første fase av utbyggingen er estimert til 57 millioner fat oljeekvivalenter. Ytterligere deler av feltet vil bli vurdert for utbygging på et sener tidspunkt.

Lundin Norway er operatør for Solveig (PL359) med en eierandel på 65%. Lisenspartnere er OMV (20%) og Wintershall (15%).

Feltnavnet Solveig er hentet fra Henrik Ibsens skuespill Peer Gynt. Solveig er den uskyldsrene piken som Peer blir betatt av, men som aldri blir hans. Edvard Grieg har skrevet musikken til Peer Gynt, inkludert den svært kjente «Solveigs sang». Derfor var det naturlig å gi navnet Solveig til et felt uløselig knyttet, via rørledninger og kabler, til Edvard Grieg.

TechnipFMC skal levere alle elementer som skal installeres på havbunnen. Både SPS (subsea produksjonssystemer) og SURF (subsea umbilicals, risers & flowlines). Nødvendige modifikasjoner på Edvard Grieg-plattformen gjøres av Rosenberg WorleyParsons i Stavanger.