Milliardkontrakt til Aibel – bygger plattform for havvind
Pressemelding
7. mai 2019
Illustrasjon: Aibel
Milliardkontrakt til Aibel – bygger plattform for havvind
Pressemelding
7. mai 2019

Den europeiske nettoperatøren TenneT har tildelt Aibel/Keppel FELS-konsortiet en kontrakt på over 2,5 milliarder kroner for levering av en HVDC-plattform og landbasert omformerstasjon til offshore nettilkoblingssystemet DolWin5.

Det skriver Aibel i en pressemelding.

ABB vil levere komplett HVDC-anlegg til plattformen og omformerstasjonen, som en underleveranse til konsortiet. Aibels oppgave innenfor konsortiet er prosjektering, ingeniørtjenester og innkjøp, mens Keppel FELS sitt verft i Singapore skal bygge omformerplattformen.

Etter transport fra Singapore til Haugesund, vil Aibel ha ansvar for å installere ABBs HVDC

konverteringsutstyr, i tillegg til ferdigstilling, transport og installering av plattformen på feltet.

– Med denne tildelingen opprettholder vi vår posisjon som en foretrukket partner i havvind-segmentet og styrker vår rolle som leverandør til det europeiske fornybar energimarkedet, sier konsernsjef i Aibel, Mads Andersen.

 

Dolwin5 skal installeres i DolWin-klyngen på tysk sokkel i Nordsjøen, hvor de andre tre DolWin plattformene allerede er i drift. Blant dem er DolWin beta, Aibels første havvindplattform som ble levert i 2015 sammen med ABB, og som har gitt selskapet verdifull erfaring innen havvindsegmentet. Den er for øyeblikket den kraftigste omformerplattformen for havvind i verden.