Equinor tildeler kontrakter for inspeksjonstjenester for 3,5 mrd.
Glenn Stangeland
15. november 2019
Foto: Aker Solutions
Equinor tildeler kontrakter for inspeksjonstjenester for 3,5 mrd.
Glenn Stangeland
15. november 2019

Equinor har valgt leverandører for inspeksjonstjenester på alle installasjoner offshore på norsk sokkel og landanleggene i Norge. Planen er å signere rammeavtaler om kort tid.

Rammeavtalene vil bli tildelt Aker Solutions AS, Axess AS, Oceaneering Asset Integrity AS og IKM Operations AS, og vil gjelde fra 1. januar 2020.

Seksårsavtaler

Avtalene har en fast periode på seks år, og to opsjoner på fire år. Den totale verdien inkludert opsjoner er anslått til i overkant av 3,5 milliarder kroner. Arbeidsomfanget sysselsetter om lag 300 til 400 personer årlig.

– Disse avtalene gir forutsigbarhet både for Equinor og leverandørene. De legger til rette for et sterkt langsiktig samarbeid der vi kan ta i bruk nye teknologier, forbedre oss kontinuerlig og oppnå økt sikkerhet og verdiskapning for alle parter, sier Peggy Krantz-Underland, direktør for anskaffelser.

Her er den nye fordelingen:

Og slik så kontraktsfordelingen ut i forrige runde:

Aker Solutions ASA – Statfjord, Gullfaks, Åsgard, Kristin, Heidrun, Mongstad Refinery, Sture og Kollsnes

Oceaneering Asset Integrity AS – Snorre, Sleipner, Draupner, Gudrun, Oseberg, Troll, Heimdal, Huldra, Veslefrikk, Grane, Kvitebjørn, Visund, Valemon, Gina Krog og Kårstø

Force Technology Arctic AS – Norne og Hammerfest LNG

Axess AS – Tjeldbergodden

Det betyr at IKM Operations er ny leverandør og har sikret seg en betydelig del av porteføljen. Oceaneering har fått Hammerfet LNG og Norne på bekostning av Force Technology, men har til gjengjeld mistet flere offshoreinstallasjoner. Axess har også sikret seg en betydelig bit av kaken, med hele ti plattformer.

– IKM kommer nå inn som ny hovedleverandør til Equinor innenfor driftsinspeksjon. Vi har virkelig tatt vår del av kaken, det er vi svært fornøyd med, sier divisjonsdirektør Arne Vervik i IKM.

– Vi er svært fornøyde med å øke andelen vår betraktelig. Tildelingen av 10 offshoreinstallasjoner er en bekreftelse på gode leveranser, og vi er stolte av tilliten vi har fått av Equinor og deres partnere, sier Knut Stefanussen, CCO i Axess Group.

Oversikt over kommende letebrønner, feltutbygginger, riggkontrakter og riggklassinger – prøv Petro Database!