Nå blir de Wintershall DEA
Redaksjon
2. mai 2019
Nå blir de Wintershall DEA
Redaksjon
2. mai 2019

Fusjonen mellom Wintershall Holding GmbH (Wintershall) og DEA Deutsche Erdoel AG er fullført. Navnet blir som kjent Wintershall DEA.

– Vi er best i Europa og bidrar betydelig til sikker energiforsyning i Europa, sier Mario Mehren, konsernsjef i Wintershall Dea i en melding. Etter godkjenning av alle relevante myndigheter har aksjonærene, BASF og LetterOne, nå fullført fusjonen som trer i kraft 1. mai, 2019.

Avtalen om å fusjonere de to selskapene ble inngått i september 2018.

1. mai 2019 ble Alv Bjørn Solheim leder for den norske delen av Wintershall Dea og dermed administrerende direktør for Wintershall Norge og DEA Norge. De to selskapene vil fusjonere senere i år, og Solheim vil tre inn i rollen som administrerende direktør for det fusjonerte selskapet – Wintershall Dea Norge AS.

Alv Bjørn Solheim tar over etter Jon Sandnes, administrerende direktør i DEA Norge, og Hugo Dijkgraaf, som har ledet Wintershall Norge. Solheim har jobbet i Wintershall siden 2012, senest i rollen som teknisk direktør og viseadministrerende direktør i Wintershall Norge.

Etter at fusjonen mellom Wintershall Norge og DEA Norge er fullført vil Wintershall Dea Norge være den femte største aktøren målt i total nettoproduksjon. Med hovedkontor i Stavanger og kontor i Bergen, har Wintershall Dea en tydelig vekststrategi i Norge og er klar til å styrke sin posisjon på sokkelen.

I dag har Wintershall Norge og DEA Norge mer enn 100 lisenser tilsammen i Norge. I forrige tildelingsrunde (TFO) i 2018 fikk de to selskapene totalt 15 nye utvinningstillatelser – fem av dem som operatør. Det fremtidige selskapet Wintershall Dea Norge er operatør for tre produserende felt (Brage, Vega og Maria) og er også operatør for feltene Nova og Dvalin som er i utbyggingsfasen.