Nå skal Skipavika kjempe om Jack Up-jobber
John Økland
22. januar 2019
(Illustrasjonsfoto: Shutterstock)
Nå skal Skipavika kjempe om Jack Up-jobber
John Økland
22. januar 2019

Skipavika Terminal har for lengst blitt en kjent rigg-aktør, gjennom å ta hånd om en rekke semi-rigger i opplag. Nå girer de opp, for å vinne enda flere jobber.

I slutten av forrige uke ble rigghavnen oppgradert, slik at de nå kan ta i mot Jack Up-er også.

Det er lagt på stein for å avrette havbunnen og puter som beina til de oppjekkbare riggene skal stå på. Installasjon av stein er utført tidligere av «Bravenes» og «Nordnes» i forrige uke.

Begge skipene tilhører «Van Oord».

– Det er viktig for oss å kunne tilby gode fasiliteter for Jack Up-er også. Vi ser at det vil være større etterspørsel etter dette i årene fremover, da det brukes mange oppjekkbare rigger i Norge, sier Lars Hellandsjø, daglig leder ved Skipavika Terminal.

Han opplyser at de nå er klar med plass til èn Jack Up, men etter påske utvider de med å etablere enda en plass.

– Begge vil være forsynt med landstrøm og fleksible til å kunne ta i mot både CJ60- og CJ70-rigger, forteller Hellandsjø.

Han sier videre at de opplever stor interesse fra riggeiere om muligheter til å kunne serve en Jack Up. Frem til nå har de måtte svare nei, men nå blir også Skipavika en aktør i dette segmentet.

Det gjør de i tett samarbeid med Semco Maritime.

– Etableringen av lokasjon for Jack Up-er tror jeg er viktig for å gjøre oss til en fullstendig leverandør av riggtjenester. Vi har allerede et tett samarbeid med Semco og gleder oss til å utvide dette.