Over natten ble ordreboken deres fylt opp de neste to årene
Glenn Stangeland
6. mars 2018
Foto: Glenn Stangeland
Over natten ble ordreboken deres fylt opp de neste to årene
Glenn Stangeland
6. mars 2018

– Etter to-tre år med kostnadskutt, oppsigelser, permitteringer og unntaktstilstand, gleder vi oss til endelig å få jobbe med det vi liker å jobbe med, nemlig å designe og bygge moduler og utvikle selskapet slik vi ønsker at det skal være. 

Det sier administrerende direktør i Halvorsen TEC, Svein Helge Pettersen.

Det som har snudd opp-ned på selskapets situasjon er kontrakten for å bygge en vannbehandlingsmodulen som skal benyttes på Johan Castberg-feltet i Barentshavet. 

Hensikten med modulen er å filtrere sjøvann for å fjerne sulfater før vannet injiseres i reservoaret. Dette for å forebygge kalkavleiringer i både reservoaret og produksjonsutstyret.

Modulene er svært vanlige i Vest-Afrika og Brasil og er også i bruk på norsk sokkel, eksempelvis på Ivar Aasen og Edvard Grieg. 

Stor som en boligblokk
Og det er ingen småjobb Halvorsen TEC nå tar fatt på. 

 – Jeg pleier å sammenlikne det med en boligblokk. Modulen er 30 meter lang, 20 meter bred og 17 meter høy. Totalt 1300 tonn. Dette gjør det til det største oppdraget vi noensinne har hatt, sier Pettersen. 

Totalverdien på kontrakten, som selskapet er tildelt i samarbeid med SUEZ Water Technologies & Solutions, har en totalverdi på rundt 450 millioner kroner. 

 Modulen skal bygges ved Aker Solutions sitt verft i Egersund. 

Halv milliard i ordreboka
Med Castberg-kontrakten for vannbehandlingsmodulen samt heat recovery-systemer til samme utbygging pluss noen mindre prosjekter, har selskapet totalt en ordrereserve på rundt en halv milliard kroner.  

– Etter en lang periode der kostnadskutt og påfyll i ordreboka har tatt all tid og energi, kan vi nå endelig begynne og se framover. Vi har allerede forsterket teamet med både fast ansatte og innleide, og vi merker at det trigger ingeniørene i Stavanger når det igjen skal designes og bygges på norsk sokkel, sier Geir Egeland, som er prosjektleder i Halvorsen TEC. 

– Denne modulen blir vår svenneprøve. Vi har planlagt og designet den. Nå skal vi levere den som lovet, avslutter Pettersen.