Norvestor kjøper 60 prosent av Wellit
Glenn Stangeland
11. januar 2019
Illustrasjonsfoto: Equinor
Norvestor kjøper 60 prosent av Wellit
Glenn Stangeland
11. januar 2019

Eierne av Wellit har besluttet å selge 60 prosent av aksjene til private equity-selskapet Norvestor.

Wellit er et norsk softwareselskap som utvikler innovative logistikkløsninger for den globale olje- og gassindustrien. Selskapet har 21 ansatte, og omsatte i 2018 for NOK 57 mill.

WELS er en logistikkhub og et kommunikasjons- og samhandlingsverktøy for å spre informasjon i sanntid mellom aktørene i logistikk-kjeden.

Hovedkontoret til Wellit ligger i Hinna Park, Stavanger, og selskapet har tilstedeværelse i US, UK, Australia, Malaysia og Abu Dhabi.

Jan Inge Pedersen (Foto: Wellit)

Wellit har vært gjennom en rivende utvikling siden oppstarten for åtte år siden. Selskapets software brukes i dag av operatører og leverandører over hele verden. Blant kundene finnes noen av verdens største energiselskaper, deriblant BP, ConocoPhillips, Equinor, Shell, Repsol, Total, AkerBP og Schlumberger.

– Den globale energibransjen blir stadig mer kostnadsfokusert, og logistikkoperasjoner er en kraftig kostnadsbærer for de fleste prosjekter. Vår software gir kundene våre økt oversikt og planleggingskraft, mer presis og effektiv ressursbruk, og dermed store økonomiske besparelser. Jeg ser nå frem til å intensivere arbeidet med å gjennomføre selskapets globale vekststrategi med Norvestor som aktiv eier, sier CEO i Wellit, Jan Inge Pedersen.