Ny strategi gjør at norske letebrønner når opp i ConocoPhillips´ portefølje
Glenn Stangeland
25. november 2019
"Leiv Eiriksson." (Foto: Ulrich Latzenhofer)
Ny strategi gjør at norske letebrønner når opp i ConocoPhillips´ portefølje
Glenn Stangeland
25. november 2019

Tross Johan Sverdrup, mener mange at den siste elefanten er funnet på norsk sokkel.

For et gigantselskap som ConocoPhillips har dette begrenset leteaktiviteten de siste ti årene.

Norske prospekter har rett og slett ikke nådd opp i den interne internasjonale konkurransen om hvilke prospekter som skal undersøkes.

Men dette har endret seg.

– I 2016 endret selskapet strategi for letevirksomheten. Siden det har vi ryddet i porteføljen og årets kampanje er det første steget i den nye strategien, sa letedirektør Arild Skjervøy i ConocoPhillips Norge på NCS Exploration Strategy i Stavanger i forrige uke.

Fra volum til verdi

Nylig gjorde selskapet et funn i Busta-prospektet i Balder/Ringhorne-området. I tillegg skal prospektene Enniberg og Hasselbaink undersøkes. ConocoPhillips har vært med på flere partneropererte brønner, men dette er selskapets første egenopererte letebrønner på norsk sokkel siden Peking Duck-brønnen i 2011.

Hovedendringen i strategien er at selskapet har gått fra volum til verdi. Selv mindre funn er blitt interessante, dersom det er god lønnsomhet i en utbygging.

Det reflekteres også i plasseringen av brønnene. Årets kampanje konsentrerer seg om Balder/Ringhorne-området i Nordsjøen. Neste år skal selskapet lete rundt Heidrun.

Warka og Slagugle

To av prospektene som skal bores til neste år ble navngitt på konferansen, nemlig Warka (PL 1009) og Slagugle (PL 891). I tillegg er selskapet partner i DNO sin Canela-brønn, som bores i samme område nå.

– Teorien er at det finnes mange muligheter i modne områder. Prospekter som er oversett tidligere, både av oss selv og av andre. Derfor ser vi potensial i disse områdene, sa Skjervøy.

48 letebrønner planlagt på norsk sokkel
Full oversikt på Petro Database
Første måned gratis, ingen bindingstid. Deretter 790 kr/mnd.