Odfjell vil elektrifisere riggene sine
Frode Rabbevåg
2. september 2019
Foto: Odfjell Drilling
Odfjell vil elektrifisere riggene sine
Frode Rabbevåg
2. september 2019

Odfjell Drilling har satt i gang et prosjekt for å gå over til hybriddrift med installasjon av en batteripakke på riggene sine. Først ut er Deepsea Atlantic der selskapet samarbeider både med NoX-fondet og Forskningsrådet om et prosjekt for å redusere utslippene fra riggen.

– Vi vil først se hva vi kan få til på denne riggen, og så vil vi eventuelt se på elektrifisering av de resterende fem av de seks riggene våre, kunne Assistant Rig Manager Knut Aaberge Dahl fortelle under nettverksmøtet Petropolen i Kristiansund.

Vil halvere CO2-utslipp

Målet med prosjektet for Odfjell er å redusere CO2-utslippene med 40-50 prosent for hver brønn. Selskapet ønsker seg et mer grønt fotavtrykk og mener det er noe av nøkkelen for å overleve i et tøft marked. Også arbeid med å spare fuel om bord ved å se på hvordan systemene kjøres og en bedre logistikk på land med minst mulig trailertransport er en del av miljøarbeidet som selskapet gjennomfører.

På Equinor-kontrakt

Deepsea Atlantic som er første elektrifiseringsprosjekt er en sjettegenerasjonsrigg som ble bygd i 2009 og nå er på kontrakt med Equinor. Riggen begynte tidlig i år på et boreprogram med tre brønner på Fram i Nordsjøen etterfulgt av tre produksjonsbrønner på Askeladd i Barentshavet.

Hør Odfjell Drilling på Riggvedlikeholdskonferansen!
Se program og meld deg på!