Leserinnlegg: – Frp har mistet all troverdighet
Redaksjon
27. august 2019
Leserinnlegg: – Frp har mistet all troverdighet
Redaksjon
27. august 2019

Kronikk av Idar Martin Herland, oljearbeider og leder i Oljeindustriens Arbeidersamfunn

Fra Frp hører vi mye gnål om at bompenger skal bort, og at oljearbeidere skal bevares. Men det virker nesten som om det går feil vei. Begge deler. Bompengene lever i beste velgående, og sånne som meg blir det færre av.

Troverdigheten din er tynnslitt, Terje Søviknes, og jeg ville vært forsiktig med å kritisere alle andre.

Stadig færre av oss arbeider i våre farvann. I alle fall blir det stadig færre mennesker i de maritime næringene som bor og skatter til Norge. (Kilde: Statistisk sentralbyrå)

Hvorfor er det slik, Terje Søviknes?

Og ikke kom med floskelen om lav oljepris. Jeg jobber selv i bransjen. I dag koster oljen rundt 60 amerikanske dollar per fat, men kronen er svak i forhold til dollaren. Når oljeprisen var 100 USD, var dollaren verdt kun 5- 6 kroner. I dag nærmer den seg 10 kroner.

Ap jobber for et statlig havvindselskap som skal skape arbeid for leverandørbedriftene langs kysten, og for norske lønns- og arbeidsvilkår i norske farvann. Vi vil avslutte Frps salg av opprinnelsesgarantier for norsk vannkraft til utlandet, og vi vil bygge industri i Norge basert på vannkraften vår.

Og ikke minst; styrke arbeidsmiljøloven og begrense innleie av arbeidskraft – under Frps ledelse blir stadig flere arbeidsfolk skjøvet over i midlertidige kontrakter hos bemanningsbyråer.

Kombinert med FrP sine skattekutt til de rikeste, og avgiftsøkninger på oss vanlige folk, har du ikke mye å skilte med, Terje. Da går min stemme heller til Arbeiderpartiet, som står opp for vanlige arbeidsfolk langs kysten og i hele landet.

Innlegget er et tilsvar til Søviknes´kronikk «Vi må slå ring om oljearbeideren» i Bergens Tidende 25. august.