PGNiG kjøper Wellesley sin andel i Duva-utbyggingen
Glenn Stangeland
12. juli 2019
Foto: Neptune Energy
PGNiG kjøper Wellesley sin andel i Duva-utbyggingen
Glenn Stangeland
12. juli 2019

PGNiG Upstream Norway har kjøpt en eierandel på 20 prosent i utbyggingsprosjektet Duva, tidligere Cara, som etter planen skal komme i produksjon ved årsskiftet 2020/2021. 

Selger er Wellesley Petroleum.

Duvas utvinnbare ressurser er estimert til 88 millioner fat oljeekvivalenter og er forventet å ha en maksimum produksjon på rundt 30 000 fat oljeekvivalenter per dag.

Duva-feltet, som opereres av Neptune, bygges ut med en havbunnsramme knyttet opp mot eksisterende infrastruktur på Gjøa-feltet. Det er planlagt tre produksjonsbrønner, to oljeprodusenter og en gassprodusent, med mulighet for ytterligere en produksjonsbrønn.

– Duva er et av de mest lovende utbyggingsprosjektene på norsk sokkel. Spesielt på grunn av eksepsjonelt god kvalitet på reservoarsteinen. Ressursanslag og nærhet til eksisterende infrastruktur, sørger for lav utbyggingskostnad, sier styreleder Piotr Woźniak i PGNiG ifølge en pressemelding.

Polske PGNiG har tidligere i år kjøpt betydelige andeler i funnene Tommeliten Alpha og King Lear. Det er ventet at også disse vil bli bygget ut i løpet av et par års tid.

Wellesley varsler at de vil bruke pengene til å finansiere videre leting og modning av sitt eget Grosbeak-prosjekt.