Bjørnar Iversen tar over: – Norsk sokkel trenger Dolphin Drilling
John Økland
12. april 2019
Bjørnar Iversen tar over: – Norsk sokkel trenger Dolphin Drilling
John Økland
12. april 2019

Dolphin Drilling har endelig kommet til frem til en enighet om refinansiering med bankene.

Løsningen innebærer at riggene hentes over i et nytt selskap, kontrollert av bankene.

Boreskipet Bolette Dolphin skal selges slik at det nye selskapet kan fokusere på midwater-rigger.

Fredag ettermiddag kom meldingen mange har ventet på, men som har latt vente på seg.

SVPGlobal, en av långiverne, skriver i en melding at tidligere Songa-topp Bjørnar Iversen blir ny sjef for det selskapet som skal videreføre driften av midwater-selskapet.

Han mener selskapet nå skal være i godt rustet for å kunne vinne kontrakter og se fremover igjen.

– For det første er dette et av Norges mest erfarne boreselskaper med utrolig mange flotte kompetente ansatte. For det andre tror jeg at norsk sokkel trenger Dolphin Drilling og selskapet har mye å bidra med når det gjelder utvikling av verdier på norsk sokkel. For det tredje er markedet i ferd med å komme tilbake igjen og vi har 3 veldig effektive rigger som totalt har 13,5 år igjen til neste klassing. Dermed ligger det vel tilrette for nye kontrakter, sier han til Petro.no.

– Hva dette betyr for fremtiden til selskapet og de ansatte?

– Dette betyr alt. Selskapet er ute av bakevjen det havnet i. Nå har selskapet fått en solid balanse som gjør det mulig å by og drive rigger på en skikkelig måte. Nå skal vi bygge videre på Norges første boreselskap og utvikle dette til å bli ett verdifullt selskaps for ansatte, samfunnet og eiere.

«Gamle» Dolphin Drilling vil ikke har særlige verdier etter restruktureringen. Det får 1,5 prosent av aksjene i det nye. Disse kan bli solgt for 2 millioner dollar og da sitter man igjen med kun eierskap i verftet Harland Wolff.

Verftet har som kjent opplevd tøffe tider, de også, og kan bli solgt eller stengt. Styret skriver i en børsmelding at de ikke ser noen spesielt store verdier i dette.