Ryktene til tross; Gjøkåsen var tørr
Glenn Stangeland
2. april 2019
Foto: Equinor
Ryktene til tross; Gjøkåsen var tørr
Glenn Stangeland
2. april 2019

Oljedirektoratet melder at Gjøkåsen-brønnen til Equinor var tørr.

Dette til tross rykter om funn som følge av en uønsket hendelse under leteboringen.

Les også: Meldingen som startet Gjøkåsen-spekulasjonene

OD skriver følgende i sin melding:

Brønn 7132/2-2 påtraff i primære letemål 25 meter sandsteinsreservoar med moderat til god kvalitet i Snaddformasjonen (karn alder), 17 meter sandsteinsreservoar med dårlig til moderat kvalitet i Kobbeformasjonen og 26 meter sandsteinsreservoar med dårlig kvalitet i øvre Havertformasjonen. Det ble også påtruffet sandsteinsreservoar i Klappmyssformasjonen (tidligtrias alder) av 17 meter mektighet med dårlig kvalitet.

I sekundært letemål i nedre Havertformasjonen ble det påtruffet et intervall på om lag 110 meter sandsteiner av meget dårlig reservoarkvalitet. Høye målinger av formasjonsgass førte til en forlengelse av brønnen. Formålet med forlengelsen var evaluering av mulig tilstedeværelse av kildebergart og underliggende reservoarbergarter i nedre trias og øvre perm (Ørret- og Røyeformasjonen). Det ble ikke påtruffet reservoarbergarter i dette intervallet. Brønnen er tørr.

Brønn 7132/2-2 ble boret av West Hercules som, etter vedlikehold på Polarbase, skal bore undersøkelsesbrønn 7335/3-1 i utvinningstillatelse 859 i Barentshavet, der Equinor er operatør.