Sender rigg til New Zealand – nå vurderer COSL nye rigger til Norge
John Økland
11. februar 2019
Sender rigg til New Zealand – nå vurderer COSL nye rigger til Norge
John Økland
11. februar 2019

COSL Drilling Europe mobiliserer nå COSLProspector for en ny kontrakt. Riggen er tildelt oppdrag i New Zealand og drar dermed fra CCB og Norge tirsdag.

Opprinnelig var det søster-riggen HYSY 982 som skulle ta dette oppdraget, men den blir nå i stedet værende i Kina. Dermed gjennomføres et riggbytte og COSLProspector sendes til New Zealand for boring av tre faste brønner. I tillegg kommer muligheten for ytterligere to brønner, gjennom opsjoner på en sidebrønn og en valgfri letebrønn. Operatøren er det lille oljeselskapet Tamarind Resources.

– De skulle ha en moderne rigg, hvor miljøaspektet var spesielt viktig. Da passet COSLProspector bra, den har Clean Class-notasjon og vi ser frem til å samarbeide med dem.

Det sier Lage Nordby, VP Operations i COSL Drilling Europe til Petro.no.

Klasses ferdig på veien
Ifølge Nordby jobbes det fortsatt med klasse-aktivteter på riggen, noe man vil fullføre underveis til destinasjonen. Riggen er ventet å ankomme New Zealand i mai, oppstart på kontrakten er i juni. Om bord er nøkkelpersonell fra COSL i Norge, med mål om å sikre best mulig oppstart på kontrakten.

Den nye kontrakten gir riggselskapet flere gode muligheter, både i regionen COSLProspector skal bore og her hjemme.

– For oss er det veldig positivt å få fotfeste i en region hvor vi forventer god aktivitet i årene fremover. I tillegg gir det oss en åpning for å se på mulighetene for å vurdere å skaffe flere nye rigger inn til Norge.

– Hva legger du i det?

– Det finnes flere måter; man kan chartre, kjøpe rigg eller bygge selv. Dette er noe vi vurderer nå – vi ser på nye prosjekter, nå som alle riggene våre er på kontrakt.

Rigger ut av Norge gir muligheter
De har nå COSLInnovator på kommende kontrakt i Irland, COSLPioneer på britisk sektor og COSLPromoter her hjemme på Troll.

Som Petro.no skrev fredag, har ni rigger dratt fra norsk sokkel for å jobbe andre steder.

Les saken:Ni «norske» rigger måtte til utlandet for å finne jobb

Det trenger ikke være negativt, mener Nordby.

– Nei, vi mener det åpner for nye muligheter. Så lenge man har rigger i opplag er det selvsagt ikke naturlig å tenke nye rigger inn til Norge. Men nå som flere går ut, vil det være interessant å se på ulike prosjekter som gir nye rigger inn – også for oss.