Skroter Bredford Dolphin, men ser riggmarked i sterk bedring
John Økland
27. februar 2019
Skroter Bredford Dolphin, men ser riggmarked i sterk bedring
John Økland
27. februar 2019

Bredford Dolphin startet i går slepet mot Tyrkia der riggen skal skrapes i henhold til kravene i Basel- og Hong Kong-konvensjonene.

Slepet er forventet å ta mellom 3 og 4 uker avhengig av været.

Riggen har ligget i kaldt opplag siden 2016 og reaktiverings- og hovedklassekostnadene er for høye til å forsvare fremtidig drift.

Resten av semi-flåten til Dolphin Drilling ligger i varmt opplag i Flekkefjord og Lyngdal og har status som «Smart Stacked».

– Dette betyr at vi har opplagsteam som bor ombord på riggene og gjør både planlagt og korrektivt vedlikehold i tillegg til jevnlig integrerte systemtester av alle kritiske systemer. Dette sikrer at riggene kan reaktiveres med lav risiko og til en lav kostnad, sier Einar Tyssen, Chief Business Development Officer til Petro.no.

Blackford Dolphin og Bideford Dolphin har i tillegg vært gjennom brorparten av hovedklassearbeidet for neste klasseperiode og har ingen større klasseaktiviteter før 2024.

Borgland Dolphin og Byford Dolphin er også Smart Stacked og har begge mer enn tre år igjen av klassesertifikatene, opplyser riggselskapet.

– Semi-markedet er i sterk bedring som følge av økt aktivitet og det faktum at 80 forankrede rigger er skrapet de siste 4 årene.