Publisert 25. januar 2019

Total har gjort et gassfunn i undersøkelsesbrønn 6406/6-6 S (Jasper) og avgrensningsbrønn 6406/6-6 A.

Brønnene er boret om lag 40 kilometer sørøst for Kristin-feltet i sørlige del av Norskehavet.

Foreløpig beregning av størrelsen på funnet er mellom 0,4 og 2,5 millioner standardkubikkmeter (Sm3) utvinnbare oljeekvivalenter, skriver Oljedirektoratet.

Rettighetshaverne i utvinningstillatelse 255 B vil vurdere funnet sammen med andre funn og prospekter i nærheten med hensyn til videre oppfølging, ifølge OD. 

Primært letemål for brønnen var å påvise petroleum i midtre jura reservoarbergarter (Garn- og Ileformasjonen). Sekundært letemål for brønnen var å påvise petroleum i nedre jura reservoarbergarter (Tofteformasjonen).

I primært letemål påtraff brønn 6406/6-6 S gass i et om lag tre meter tykt sandsteinslag samt spor av gass dypere i midtre del av Ileformasjonen med dårlig reservoarkvalitet. Gass/vann-kontakten ble ikke påtruffet. Ileformasjonen er på om lag 145 meter tykkelse, hvorav om lag 80 meter sandsteinslag. I Garnformasjonen var det tynne lag med tett sandsteinreservoar på til sammen 20 meter.

Sekundært letemål i Tofteformasjonen var på om lag 25 meter vannførende sandsteinreservoar, hovedsakelig av dårlig reservoarkvalitet.

I avgrensningsbrønn 6406/6-6 A var Ileformasjonen tynnere med totalt om lag 55 meter sandsteinreservoar, og kvaliteten på reservoarbergartene ble bekreftet. Tekniske problemer gjorde at det ikke ble gjort noen målinger som kunne bekrefte en gasskolonne. I Garnformasjonen var det tynne lag med tett sandsteinsreservoar på totalt 25 meter.

Brønnene 6406/6-6 S og 6406/6-6 A ble boret av boreinnretningen Scarabeo 8 som nå borer undersøkelsesbrønn 24/9-14 S i utvinningstillatelse 869 i midtre del av Nordsjøen, der Aker BP ASA er operatør.

Siste fra forsiden

+

Planlegger fire nye subseafelt bygget ut mot Skarv

+

Equinor forbereder ny utvidelse av Johan Sverdrup

+

Har tatt fjorårets største funn ett steg nærmere utbygging

Ocean Installer skal skifte stigerør på Åsgard A

Tildelt seksårig ISO-kontrakt på Ekofisk

+

Mistet stigerør på 5,2 tonn ned på boredekk

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger