Wintershall Dea har installert rørledningene på Nova
Pressemelding
28. august 2019
Foto: Wintershall Dea/Rolf Skjong
Wintershall Dea har installert rørledningene på Nova
Pressemelding
28. august 2019

Wintershall Dea har fullført installeringen av undervannsrørledninger og kontrollkabler for Nova-feltet i den norske delen av Nordsjøen.

Det skriver operatøren i en pressemelding.

Installasjonen av rørledningene markerer slutten på en sommer med betydelig undervannsaktivitet, som ble innledet i mai med installeringen av to havbunnsrammer på 370 meters dyp.

Arbeidet med undervannsinstallasjonen er gjort i flere trinn. Subsea 7 ledet undervannsarbeidet og installerte først havbunnsrammene på Nova-feltet. Deretter la man 65 km rørledninger ved hjelp av fartøyet Seven Oceans, og 20 km kontrollkabler ved hjelp av Skandi Acergy.

– Sikker installering av rørledninger og kontrollkabler på feltet markerer enda et viktig skritt på veien mot ferdigstilling av Nova-prosjektet. Kombinert med de gode resultatene i Dvalin-prosjektet, har Wintershall Deas installeringsaktiviteter denne sommeren vært svært vellykkede, sier Hugo Dijkgraaf, CTO og medlem av konsernledelsen i Wintershall Dea.

Rørledningene og kontrollkablene, fabrikkert av henholdsvis Subsea 7 og Aker Solutions, vil knytte Nova-feltet sammen med den nærliggende Gjøa-plattformen, som prosesserer og eksporterer hydrokarbonene og leverer injeksjonsvann og løftegass for trykkstøtte.

– Vi jobber som ett team sammen med leverandørene våre. Med installeringen av Nova-modulen på Gjøa-plattformen, og boringen av produksjonsbrønnene som starter neste år, leverer vi prosjektet som planlagt og etter de aller høyeste sikkerhetsstandarder. Vi ser frem til å se feltet i produksjon i 2021, sier André Hesse, direktør for Novaprosjektet.