– Nå må vi fylle opp varelageret og få tilbake sunn daglig drift
Glenn Stangeland
5. januar 2018
Foto: Otto Olsen
– Nå må vi fylle opp varelageret og få tilbake sunn daglig drift
Glenn Stangeland
5. januar 2018

Otto Olsen AS kjøpte denne uken konkursrammede GS Hydro Norge AS. 

Det finske morselskapet GS Hydro Oy begjærte seg selv konkurs i høst, og Otto Olsen meldte tidlig interesse for å kjøpe den norske delen av virksomheten. Men det har tatt tid. 

– Vi har vært i dialog med bostyrer i Finland siden konkursen, men primært ønsket de å selge hele gruppen samlet. Det var aldri aktuelt for oss, og dermed tok prosessen mye lenger tid enn vi hadde håpet på, sier daglig leder Kjetil Høgbakken i Otto Olsen AS til petro.no.

Norsk eierskap
GS Hydro Norge får dermed en solid norsk eier. Otto Olsen Holding eier fra før 15 selskaper og har en årlig omsetning på rundt 1,1 milliarder kroner. Otto Olsen AS har i flere år ligget på en omsetning rundt 250 millioner kroner og levert et stabilt driftsresultat rundt 35 millioner kroner. 

GS Hydro Norge vil inntil videre drive virksomheten som tidligere, men målet er at selskapet skal fusjoneres inn i Otto Olsen AS i løpet av våren 2018.    

– Vår førsteprioritet nå er å få fylt opp varelageret og gjenopprette en sunn daglig drift av selskapet. Hjulene har vært i gang, men det har ikke vært mulig å tilby kundene de produktene og den servicen de trenger. Blant annet fordi alle leverandører har krevd forhåndsbetaling av nye varer. Her må vi inn med frisk kapital og ordne opp umiddelbart, sier Høgbakken.

Overtar 55 ansatte
GS Hydro-gruppen har over tid hatt problemer med likviditet og lønnsomhet, og disse ble dratisk forverret da en av selskapets største kunder ikke klarte å gjøre opp for seg. Det norske selskapet har holdt driften i gang mens man jaktet friske penger. Nå er altså ny eier på plass.

– For Otto Olsen vil oppkjøpet bety at vi får nye produkter i porteføljen. Vi har mange av de samme kundene som GS Hydro og er bra posisjonert for å utnytte de nye mulighetene.

– Hva skjer med de ansatte i GS Hydro Norge?
– Per i dag er det 55 ansatte. Vi har sagt til dem at vi vil bruke 14 dager på å gjøre våre undersøkelser og vurderinger for så å presentere hva vi mener må gjøres for å finne et sunt kostnadsnivå. På den ene siden er det viktig å begrense kostnadene, men samtidig må vi beholde nødvendig kompetanse slik at vi er skodd for den veksten som nå ser ut til å komme i bransjen.