Aker BP dropper «walk to work» på Tambar
Glenn Stangeland
9. august 2018
Foto: Aker BP
Aker BP dropper «walk to work» på Tambar
Glenn Stangeland
9. august 2018

Aker BP har besluttet å avslutte arbeidet med bruk av fartøy med bevegelseskompensert gangbro, også kalt «walk to work», på Tambar.

– Årsaken er at vi under gransking av en hendelse som inntraff under testing av systemet i slutten av juli, har identifisert forbedringer som må gjennomføres før vi kan ta systemet i bruk. Siden det vil ta noe tid å gjennomføre forbedringene, og planen var å bruke W2W i august og september, har vi besluttet å avslutte denne aktiviteten i år, sier pressekontakt Ole Johan Faret i Aker BP til petro.no.

Under gjennomføring av testprogram for W2W-fartøyet Island Diligence ved Tambar, kom gangbro på fartøyet ikke i inngripen slik den skulle på landingsplattformen på Tambar. Dette medførte at broen traff rekkverk og deretter et lysarmatur i nærheten av landingspunktet på Tambar.

– Aker BP er opptatt av å søke nye løsninger og ta i bruk ny teknologi, men vi kompromisser aldri på sikkerhet. I dette tilfellet hadde vi utfordringer. Sammen med våre leverandører fokuserer vi på å lære. Vi har testet W2W i år og satser på å implementere konseptet neste år, sier Faret.